Sfatul lui Sandu Mirea
Sfaturile măcelarilor

Sfatul lui Sandu Mirea

Cum pregătește carnea înainte de a o găti, pentru a-i accentua aroma

Totul ține de piesa anatomică și de modul de gătire. În cazul grătarului, dacă este o carne slabă, o  las câteva ore într-o marinadă cu ulei, sare, piper, cimbru și puțin vin, care-i dă o savoare deosebită. Dacă este o carnea grasă, cum ar fi ceafa, nu are nevoie de multe condimente – sucul propriu îi oferă deja suficientă savoare. Îi adaug doar puțină sare. Este însă esențial să fie adusă la temperatura camerei înainte de gătire, iar dacă vrem o crustă crocantă, trebuie uscată suprafața cărnii cu un prosop de hârtie. La cuptor, totul se schimbă, inclusiv carnea grasă are nevoie de „supliment umed”.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *